Abdiaziz Mohamed med pappa Khaled efter att han skrivits ut från sjukhuset.
Abdiaziz Mohamed med pappa Khaled efter att han skrivits ut från sjukhuset.

Abdiaziz Mohamed, 5 år, var nära att drunkna under en familjeutflykt till Barnens gård utanför Karlskrona. "Jag trodde att han var död", säger hans pappa Khaled Mohamed till Metro.

Det var nära att sluta riktigt illa under familjen Mohameds utflykt till Barnens gård, som SVT Blekinge var först med att rapportera om. 

Femårige Abdiaziz Mohamed som inte kan simma sprang efter sina syskon och föll då in i poolen. När pappan Khaled Mohamed såg detta hoppade han in i vattnet och drog upp sonen över ytan.

– Jag trodde att han var död, säger han till Metro.

Pojkens mamma, Sadije Mohamed, säger att hon var enormt orolig.

– När han försvann i vattnet och jag såg det så var det som att jag bara försvann och jag tänkte att han har dött. 

LÄS MER: "Därför går det så fort att drunkna"

Åsa Malm, som äger Barnens gård, berättar för Metro att en kvinna från Irak som studerat till läkare var där och började genast med hjärt- och lungräddning på pojken. När Åsa Malm kom fram till olycksplatsen började de hjälpas åt. 

– Till slut började han kräkas vatten. Vi fortsatte och sedan kunde han andas själv. Efter det kom ambulansen som min personal hade ringt under tiden. Jag blev väldigt fokuserade och tänkte bara att han måste överleva. Man trodde inte att man skulle bli glad av att någon kräktes i ens mun men det blev man verkligen igår.

LÄS MER: "David räddade en man från att drunkna - tvekade inte en sekund"

Pojken vårdades på sjukhuset under natten och kunde i dag skrivas ut. Familjen säger nu att de är oerhört tacksamma för all hjälp.

– Abdiaziz mår bra i dag. Syskonen var så oroliga också men när han kom hem så blev de så glada, säger Sadije Mohamed. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset