När jag kom till Sverige fick jag själv uppleva den mörka bilden av invandrare som finns i det svenska samhället och det var fruktansvärt.
När jag kom till Sverige fick jag själv uppleva den mörka bilden av invandrare som finns i det svenska samhället och det var fruktansvärt.

Min senaste kolumn handlade om hatet och hoten jag får när jag skriver i Metro, skriver Abdulla Ahmad Miri.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag hade aldrig räknat med att få reaktionerna jag fick efter att min senaste kolumn om hatet och hoten jag får när jag skriver i Metro. Bara några timmar efter publiceringen fullkomligt bombarderades jag med mejl och meddelanden. Kunde inte hålla tårarna borta när jag läste saker som: ”Abdulla, jag ber dig, ge inte upp, din röst behöver höras och den tas emot med respekt. Vi är många och vi tar din rygg. Vi är många i Sverige som inte tänker och känner som dessa gör! Det är bara det att vi kanske inte märks” skrev någon.

”Jag är glad över att du lärt dig mitt modersmål så väl att jag kan ta del av dina tankar. Jag uppmuntrar alla mina barn att lära sig flera språk och fler än ett kulturellt sammanhang. Först då har de möjlighet att på djupet förstå den miljö de är uppvuxna i. Fisken ser inte vattnet den simmar i förrän den byter akvarium” skrev någon annan.

LÄS MER: Abdulla Ahmad Miri: Anonyma lappar i brevlådan väntar på mig efter varje krönika

Det är ett kvitto på att det finns många som inte tycker att det är okej att gömma sig bakom tangenterna och försätta människor i oro. Det värmer i hjärtat, vilken glädje att få känna att man behövs och har ett värde, att känna sig trygg och välkommen. Efter min senaste kolumn frågade många mig om hur jag kan kontrollera mina känslor, hur jag hanterar allt hat jag får ta? Svaret är att jag gillar att uttrycka mig och att känslorna alltid måste få finnas med på resan när jag skriver. Men jag låter inte rädslan ta över utan låter kärleken styra mig. Och att få människors uppskattning för det jag skriver är något av det bästa jag någonsin kunde önska mig, era ord hjälper mig att känna mig varm.

LÄS MER: Abdulla Ahmad Miri: Vi ska akta oss för att skylla vår arbetslöshet på rasism

När jag kom till Sverige fick jag själv uppleva den mörka bilden av invandrare som finns i det svenska samhället och det var fruktansvärt. För att förändra den behöver vi en plattform där vi kan göra våra röster hörda. En plattform där vi vågar berätta om allt, en plats där gränserna mellan folks nationaliteter suddas ut och vi kan uttrycka oss fritt och skapa större förståelse för varandra. Metro gav mig den plattformen när jag började här som kolumnist. Jag är oerhört tacksam över att få leva här i Sverige, att få skriva och lyfta fram mina upplevelser, både de bra och dåliga.

 

Plus: SpaceX som sköts upp den 6 februari.

Minus: Flera länder saknar tillgång till rent vatten idag.

Abdulla Ahmad Miri

 

”Jag är inte terrorist” – möt Metros kolumnist Abdulla Ahmad Miri

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset