Ace Wilder tolkar mode från 80-talet, 90-talet och 00-talet med hjälp av neon.
Ace Wilder tolkar mode från 80-talet, 90-talet och 00-talet med hjälp av neon.

Ace Wilder släpper en cover på ”Dansa i neon” och visar upp sin nya neonstil i musikvideon. Se Melodifestivalstjärnan vara mer färgstark än någonsin – och spana in andra kändisar som hakat på den lysande looken.

Under de tre år som popartisten Ace Wilder deltagit i Melodifestivalen har hon sjungit på engelska – och de svenska fansen har röstat henne till final varje gång. I våras slutade hon på sjunde plats med låten ”Wild child”.

Nu är Ace Wilder aktuell med sin första singel någonsin på svenska: 80-talsklassikern ”Dansa i neon”, som sjöngs av Lena Philipson i Melodifestivalen 1987, men i ny tappning. Och just neon är ett genomgående tema i musikvideon där Ace Wilder tolkar 80-, 90- och 00-talens klädstilar i färgstarka neonplagg.

– I videon släppte vi loss totalt med hår, smink och kläder och koreografi. Jag fick dansa och agera framför kameran, precis som i gamla klassiska musikvideos. Det var bland det roligaste jag gjort, säger Ace Wilder.

Här kan du lyssna på ”Dansa i neon” på Spotify

Se ”Dansa i neon”

Fem andra kändisar som stuckit ut i neon

1. Katy Perry

Artisten Katy Perry i oversizad neonklänning. Foto: Everett Collection/IBL

2. Blake Lively

Skådespelaren Blake Lively ägde röda mattan i axelbandslös neongul klänning. Foto: Rex/IBL

3. Alek Wek

Fotomodellen Alek Wek bröt av sin klassiska galaklädsel med neonfärgade stövlar. Foto: Everett Collection/IBL

4. Lady Gaga

Lady Gaga är känd för att våga sticka ut modemässigt och matchade sin neonpäls med ett par neongulgröna byxor. Foto: X17online.com / IBL

5. Cara Delevingne

Fotomodellen Cara Delevingne höll sig skyddad från regn på brittiska Glastonbury festival frra året i sin neonorange jacka. Foto: Rex/IBL

 

Skrapa Ace Wilders färgstarka trisslott

Samtidigt som Ace Wilder släpper sin nya singel släpps hennes samarbete med Triss och Svenska spel där hon gett skraplotten ett nytt, mer färgstarkt utseende. Ace Wilders design skiljer sig rejält från de klassiska gulsvarta lotterna – med mönster i neonfärger och en grafisk danspose.

– Mina neonlotter representerar energin som man får när man dansar. De sticker ut och tar för sig, precis som låten som designen är inspirerad av, säger Ace Wilder i ett pressmeddelande.

Med start 19 juni kan du skrapa Ace Wilders trisslotter – som pryds av orden ”Skrapa i neon”.

HÄR hittar du Trisslotterna online.

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik