I ”The Bourne legacy” har de tre förgående filmernas agent, Jason Bourne, bytts ut. Men även skådespelarna är nya. Den tidigare huvud-rollsinnehavaren Matt Damon ersätts av Jeremy Renner och Rachel Weisz dyker upp som hans medhjälpare.

Actionscenerna gjorde Rachel Weisz livrädd

I dag går ”The Bourne legacy”, uppföljaren till de tre tidigare filmerna om agenten Jason Bourne, upp på biodukarna i Sverige. 

En av de nya rollerna, forskaren Marta Shearing, spelas av den tidigare
Oscarsbelönade Rachel Weisz, 42. 

– Min rollfigur är först en moraliskt tveksam och knäpp forskare som bor i ett stort hus utan man. Under filmens gång blir hon en krigare som bestämmer sig för att hon vill leva och hittar sin styrka, vilket är rätt så coolt, säger Rachel Weisz. 

Eftersom den brittiska skådespelerskan bara ögnade igenom actionscenerna i manuset insåg hon först under inspelningen vilken fysisk påfrestning rollen skulle innebära. 

– Actionscenerna är inte särskilt intressanta att läsa så jag insåg inte att det skulle bli så mycket springande som det faktiskt var. Jag har aldrig gjort något så pass realistiskt, säger hon. 

Rollen som Marta Shearing innefattade även en hel del stuntscener som skådespelerskan gjorde själv. 

– Ja, men en del av stuntsen var riktigt läskiga. I några scener skulle jag sitta på en motorcykel och hålla fast mig i Jeremy när 200 stuntbilar körde omkring oss. Det var så många saker som kunde gå fel och det handlade inte bara om att jag skulle hålla mig kvar. De scenerna spelade jag inte in själv eftersom jag var livrädd, helt enkelt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset