De gick på planet som ett par och gick av som en familj. Ada hade ingen aning om att hon var gravid när hon plötsligt drabbades av värkar på flyget. ”Något föll ur mig”, säger den förvånade mamman.

Ingen visste att det fanns en fripassagerare på Air Canada-flyget mellan Calgary och Tokyo i söndags när Ada Guan, 23, plötsligt kände av kramper i magen, rapporterar CBC

Hon var på väg till Tokyo med sambon Wesley Branch när värkarna startade. Lyckligtvis fanns tre läkare ombord på flyget och kunde någonstans över Stilla Havet förlösa en liten men frisk dotter som fått namnet Chloe.

På tv-bilder från flygplatsen i Tokyo ser man de förvånade föräldrarna kliva av planet med sitt lilla bylte. 

– Hennes mage var inte ens stor. Hon trodde bara att hon gått upp lite i vikt, säger pappan till Global News.

Air Canada bekräftar födseln på Twitter och passar på att gratuera på mors dag, som i andra delar av världen firades i söndags.

Wesley Branchs mamma säger till CBC att hon träffat svärdottern några veckor tidigare men att inget då tydde på att hon var gravid. Efter födseln frågade hon Ada hur hon inte kan ha känt något inom sig.  

– Hon svarade att hon då och då känt sig gasig eller att det kurrade därinne men att hon aldrig trodde att det var en bebis.

Då och då händer det att kvinnor inte vet att de är gravida förrän det är dags att föda och frågan som alltid uppkommer är ”hur kan man inte veta att man är gravid?”. 

Enligt en barnmorska som Metro talat med vid ett tidigare tillfälle berättar att det även i Sverige händer att kvinnor gravt missbedömer sin graviditet. 

– I veckan kom det in en kvinna som var i vecka 34, utan att ha vetat om att hon var gravid. Och då är en graviditet i normalfallet mellan 38 och 42 veckor, sa barnmorskan till Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset