Jag vill presentera er för någon som jag tror på. Då kvalitén på svenska artister generellt är hög, har jag blivit avtrubbad, nästan nonchalant inför faktumet att jag stöter på enorm talang ganska ofta. Eller rättare sagt, jag blir inte förvånad längre. Kids som suttit med sina laptops timme ut och timme in, har mer koll på sitt hantverk än många etablerade artister har. Dom kan producera musik, såväl som skriva texter som fullblodsproffs.

LÄS MER: Nu sitter vi afrosvenskar i förarsätet 

För några år sedan var det Nebay Meles, en 16-åring som jag kom i kontakt med via Nästa Nivå, som fick mig att storkna. Det var som att han hade levt och skrivit texter i 40 år. Nu tre år senare, så väntar jag fortfarande på hans debut, han har lovat att det ska bli Sveriges Illmatic, en måttstock till banbrytande album inom hiphop-genren. Det är stora ord, men jag tror på honom.

Under årets Nästa Nivå-audition, så kom jag i kontakt med en artist som heter Khan-Ji. Jag hade inte hört talas om honom tidigare, jag brukar ha för vana att lyssna igenom alla bidrag som kommit in, men hans ansökningsvideo hade jag av någon anledning lyckats missa. Under auditionen så flexade talang efter talang sina skills, och om jag ska vara ärlig så kunde vi lika gärna ha tagit med oss 10 av dom, istället för bara 4. Jag avundades inte artisterna Elliphant, Linda Pira, Sabina Ddumba och Chapee som bara fick välja en talang var att coacha under resan som detta år skulle gå till New York.

LÄS MER: Många festivaler är exkluderande 

Nu var det Khan-Jis tur, han började med att ta av sig skorna och sätta sig på golvet, en ovanlig approach. Resten av hans audition minns jag inte med riktig klarhet, jag minns bara att jag tänkte YES, FRAMTIDEN ÄR RÄDDAD! Khan-Ji fick mig att känna saker som jag inte känt sedan jag såg M.O.P live i Lund typ 98, inte för att deras sound är ett dugg lika varandra, men för att det hela var befriande. Khan-Ji var något helt annat, något som jag inte sett och något som jag vet att jag inte kommer att bevittna igen. Det var så självklart, så otroligt självklart.

Jag råder er att hålla koll på honom framöver.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset