Sångerskan Adele gav tv-kocken Jamie Oliver en känga efter hans uttalanden om amning. 
Sångerskan Adele gav tv-kocken Jamie Oliver en känga efter hans uttalanden om amning. 

Jamie Oliver sa att nyblivna mammor måste bli bättre på att amma sina barn. Då satte sångerskan Adele ner foten rejält. ”Alla som sätter press på oss, ni kan dra åt helvete, okej?, sa hon på en konsert.

Kändiskocken Jamie Oliver, som snart ska få sitt femte barn, sa att han tycker att det är ett problem att vissa brittiska mammor inte ammar sina barn. Han ska ha sagt att Storbritannien är sämst i världen på att amma och att amning var bättre för barnets hälsa, skriver Independent.

Då mötte han en kritikerstorm från mammor som framför allt reagerade på att kocken hävdade att det skulle vara enkelt och bekvämt att amma.

►LÄS MER:  De kräver lag för att mammor ska få amma var de vill

Nu hakar Adele på och markerar hur löjligt hon tycker att tv-kockens uttalande var, rapporterar bland andra Independent. 

På en spelning i London frågade en grupp fans hur hon ställer sig till ammande mammor och Adele, som har en treårig son, svarade med att fördöma uppfattningen att amning är lätt och lugnande.

– Vet du vad, pressen på oss är väldigt löjlig och alla de människor som sätter den pressen på oss kan dra åt helvete. Eller hur? Sa hon och fortsatte:

– För det är svårt. Vissa av oss kan inte göra det. Jag kunde amma i ungefär nio veckor. Vissa av mina vänner fick förlossningsdepression på grund av hur barnmorskorna pratade med dem. Idioter. 

Adele bad nyblivna mammor att inte oroa sig över att inte kunna amma, eftersom det är olika för alla – och slog ett slag för bröstmjölksersättning.

►LÄS MER:  Råd om amning väcker känslor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset