Adrian Jonasson. Arkivbild.
Adrian Jonasson. Arkivbild.

"Idol"-äventyret är över för 16-årige Adrian Jonasson från Göteborg. Med sin tolkning av Whitney Houstons "My love is your love" lyckades han inte övertyga tittarna under veckans fredagsfinal.

När det stod klart att antingen Adrian Jonasson och Nicole Touma skulle få lämna programmet var det en samlad 16-åring som pratade med Pär Lernström.

– Det känns faktiskt okej. Vi är bara nio stycken kvar, sade han.

När röstningsresultatet presenterades behöll Adrian Jonasson sitt lugn och konstaterade kort:

– Det är synd att få lämna alla här.

Sedan kom tårarna.

– Nu fick Oskar mig att gråta. Jag gråter inte annars. Jag är stolt. Det här är som en snabbskola, och någonting jag kommer att ha med mig hela tiden.

"Två mirakel i rad"

Kvällens tema var "mitt födelseår". Deltagarna skulle välja låtar som släpptes samma år de föddes, och i stort sett samtliga bidrag imponerade på juryn. Särskilt Greg Curtis möttes – återigen – av jubel när han tolkade Princes "Kiss".

– Greg, nu har du gjort två mirakel i rad. Du tog en legendarisk låt av Prince och gjorde den nästan mer intressant, sade Quincy Jones III.

– USA får gärna behålla Donald Trump så länge vi får Greg Curtis, sade Fredrik Kempe.

Vilat stämbanden

En följetong i årets upplaga av "Idol" har varit Nicole Toumas röstproblem. Men denna vecka hade hon vilat stämbanden inför fredagsfinalen, något som gav utdelning när hon uppträdde med TLC:s "Waterfalls".

– Det var proffsigt, genomtänkt och riktigt, riktigt snyggt. Men nu måste det här vara din nya lägstanivå, sade Nikki Amini.

– Du gör ett av dina bästa röstliga framträdanden i kväll. Det känns som att du har vilat stämbanden. Nu sjöng du ut och nu kom minirevanschen jag har längtat efter ända sedan Skövde, sade Fredrik Kempe.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset