Stockholmsadvokatens vingliga körning slutade vid Liljeholmen där han omedelbart lämnade sin bil och smet från olycksplatsen trots att ett vittne bad honom att stanna.
Stockholmsadvokatens vingliga körning slutade vid Liljeholmen där han omedelbart lämnade sin bil och smet från olycksplatsen trots att ett vittne bad honom att stanna.

Provtagning två timmar efter krasch. Advokaten hävdar att han drack sig kraftigt berusad efteråt.

Stockholmsadvokatens vingliga körning resulterade i en krasch mot en lyktstolpe och sedemera även åtal för grovt rattfylleri. Men trots en alkoholhalt på över tre promille frias han av Södertörns tingsrätt.

Polisens provtagning skedde två timmar efter körningen och rätten anser att det inte går att helt ignorera Stockholmsadvokatens förklaring:
– Efter att jag lämnat bilen och kommit hem drack jag så mycket som jag någonsin kunde, förklarar Stockholmsadvokaten, som först nekade helt till att överhuvudtaget ha kört bilen.

Stockholmsadvokaten vingliga körning den 15 juli förra året slutade vid Liljeholmen där han omedelbart lämnade sin bil och smet från olycksplatsen trots att ett vittne bad honom att stanna.
Två timmar senare hittade polisen advokaten hemma i sin lägenhet.

Bilen, med bland annat två kassar starköl i baksätet, hade redan beslagtagits.
Kammaråklagare Jan Tydner hänvisade under rättegången bland annat till en  toxikolog som slog fast att det inte är möjligt att uppnå en så hög promillehalt på så kort tid.

Men då toxikologen samtidigt inte kan utesluta det stora alkoholintaget under två timmar helt och hållet valde Södertörns tingsrätt att fria honom.
– Helt korrekt bedömning, kommenterar Stockholmsadvokatens försvarare Stig Sahlström.
Advokaten dömdes dock på en punkt, för obehörigt avvikande från olycksplats, till 4 800 kronor i böter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset