Efter att han greps på felaktiga grunder har stödet varit massivt.
Efter att han greps på felaktiga grunder har stödet varit massivt.

Ahmed Mohamed, 14, greps av polis när han tog med en hemmagjord väckarklocka till skolan då hans lärare trodde att det var en bomb. Nu får han stöd från alla tänkbara håll.

Metro har tidigare skrivit om Ahmed Mohamed, 14, som greps i skolan efter att han tagit med sig en hemmagjord klocka som läraren trodde var en bomb.

Efter det skrev President Barack Obama på Twitter att Ahmed hade gjort en väldigt häftig klocka som han borde ta med sig till Vita huset. Han fick även stöd från Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, och tusentals andra, och Ahmeds stöd ser bara ut att öka.

Nu får han nämligen erbjudande om stipendium till det mycket populära Space camp i Alabama, USA, där ingenjörer, tekniker och blivande astronauter har tränats. Det rapporterar Huffington post.

Skaparna av musikalen ”Rocket boys the musical” meddelar att de tänker erbjuda Ahmed stipendiet efter att de sett honom på bild i en Nasa-tröja när han greps för att ha tagit med sin klocka till skolan.

”Vi såg alla den där gnistan av inspiration, av att ha en dröm, av att göra sig själv bättre än vad folk säger att du kan vara. Vi sa, ’Rocket boys the musical ska skicka den här killen till Space camp,” säger Carl Tramon, en av musikalens skapare, till Huffington post.

Huruvida Ahmed kommer acceptera erbjudandet är inte klart ännu, men han känner till det, och hur det än blir lär han inte återvända till skolan som skickade polisen på honom, säger han. 

LÄS MER: Oskyldig cricketspelare togd för terrorist – nu utvisas hela hans familj

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he...

Posted by Mark Zuckerberg on  den 16 september 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset