Tror att TU:s dom mot Bajen uppmuntrar fler huliganer

Scanpix

Derbyt på Söderstadion avbröts i den andra halvleken.

Om knappt en vecka är det dags för seriefinal i Borås mellan Elfsborg och AIK. Boråsklubben intar redan nu största försiktighet med så kallade pyrotekniska hundar. Från AIK-håll är vd Charlie Granfelt trygg, men fruktar ändå att domen mot Hammarby kan skapa fler huligandåd framöver.
– Trepoängsstraffet tror jag öppnar upp för ”kreativa individer” att ställa till med mer problem framöver.
AIK:s ordförande ser inga oroande tendenser i de egna leden efter derbyskandalen på Söderstadion. I stället upplever han att dialogen med fansen stadigt har förbättrats. Den stora oron handlar i stället om vad Tävlingsutskottets (TU) dom kan komma att innebära.
–  Jag är orolig inför derbyt mot Hammarby för att några få ska få för sig att visa att minsann den typen av saker som hände på Söderstadion också kan hända på Råsunda.

BEKYMRAD
AIK-ledaren är bekymrad och frågar sig vad Fotbollförbundet vill uppnå med ett straff som i hans ögon bara slår tillbaka på ett sätt som kan komma att skada fotbollen mer än vad upploppen på Söderstadion gjorde.
– Det här når inte fram till dem som ska vara berörda av det. Det är bara fotbollen som straffas och det är fel. TU är ute på hal is. Vad ska vara värt sex poäng nästa gång någonting händer?

•• Har ni skärpt säkerheten för egen del?
– Säkerheten befinner sig  alltid högt upp på AIK:s agenda. Nu har vi en situation som har varit väldigt bra över en längre tid i AIK. Det är så svårt att sia i vad som kan hända framöver. Men det är klart att det alltid finns en viss oro, men jag är ändå mest orolig över vad panikdomen mot Hammarby kan komma att innebära. Den kan skapa problem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset