En ny formula visade sig vara alldeles för stark för lacken på Julias Enhorns köksluckor. Nu är en av luckorna förstörd. ”Jag vill varna andra”, säger hon till Metro.

Privat

Ajax-sprejen förstörde Julias kökslucka. 

Julia Enhorn, 38, från Stockholm skulle torka av luckorna i sitt kök. Precis som vanligt sprutade hon på Ajax kitchen and grease köksrengöring, för att sedan snabbt torka av det. Men denna gång märkte hon snabbt att något var fel.

– Jag märkte hur lacken från en lucka försvann. Kvar var bara ett matt mönster efter sprejen, trots att jag inte lät den sitta så länge. Så klart jag blev paff. Och arg, säger hon.

Sprejen är densamma som hon brukar använda, men med en ny, effektivare formula.

– Uppenbarligen så stark att den fräter sönder luckorna. Och jag har ju helt vanliga luckor från Ikea, säger Julia.

Sedan luckan förstörts har hon kontaktat Ajax och varit i kontakt med en person som sade att hon skulle återkomma till henne. Men sedan har hon inte hört någonting.

– Jag skulle gärna vilja ha ersättning för luckan. Eller att de åtminstone skickar den på en ny målning. Den var ju ren och fin innan. Men framförallt vill jag varna andra för att använda den här sprejen. 

Metro har varit i kontakt med David Sonnerhed på Colgate (som äger Ajax). Han säger att de kan svara på våra våra frågor först i början på nästa vecka. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset