Joakim "Akke" Akterhall har tidigare vunnit The International med Alliance. Men i år finns han i stället med i panelen.
Joakim "Akke" Akterhall har tidigare vunnit The International med Alliance. Men i år finns han i stället med i panelen.

Proffslagen i Dota 2 har förberett sig hela året på jätteturneringen The International. Metro har snackat med Joakim "Akke" Akterhall för att höra om hans förväntningar inför turneringen.

The International är årets höjdpunkt inom Dota 2. För spelarna är det en kamp, ett måste och en dröm att ta sig dit. En av svenskarna som har egen erfarenhet av tävlan i jätteturneringen är den tidigare Alliance-spelaren Joakim ”Akke” Akterhall. För honom är det självklart vad som gör The International så speciellt.

– Först och främst är det för att prispotten är så enorm. Allt fokus för året blir på TI. Allt är väldigt perfekt. Det är bra ordnat med mat och träningsrum för spelarna. Under andra evenemang så kan det vara dåligt men där vet man att det är perfekt, säger han.

I årets upplaga agerar han expert i panelen under huvudtävlingarna i turneringen. Där kommer han att ge analyser både för och efter matcher.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om The International 2017

2013 var han en del av helsvenska femman Alliance som kammade hem den prestigefulla vinsten. Sedan dess har prispotten rusat uppåt i en takt som nog ingen hade kunnat föreställa sig. Detsamma gäller för kampen lagen emellan.

– Sedan vi spelade 2013 så har konkurrensen ökat. Då var vi rätt säkra på att vi skulle placera oss högt. I dag vet man inte om man kommer komma sist eller om man kommer vinna. Gapet mellan lagen är mycket mycket mindre än vad det var förut, säger Joakim ”Akke” Akterhall.

Det oförutsägbara läget i scenen gör också att Dota 2-proffset tycker att det väldigt svårt att förutspå en vinnare till The International 2017. Trots det vågar han sig på en gissning.

LÄS MER: Jonathan ”Loda” Berg: Nästa säsong blir troligtvis min sista

– EG [Evil Geniuses] har stor chans att vinna igen. De är väldigt stabila och alla spelarna är några av de bästa i världen på sina roller. De är samspelta och det känns som de har en väldigt positiv laganda. Det är inte ett lag som man kan tänka sig att det blir dålig moral i. Clinton ”Fear” Loomis är bra på att snacka med folk och de kan även ge kritik till varandra på rätt sätt.

The International spelas 2–12 augusti.

Akkes tre spelare att hålla koll på under TI

Syed Sumail ”SumaiL” Hassan, Evil Geniuses

”Han har spelat väldigt bra på senare tid. Den här patchen passar honom väldigt bra. Han kan spela både farm och aktiva mid-heroes som Puck, Lina, Queen of pain.”

Yazied ”YapzOr” Jaradat, Team Secret

”Han är en av de nyare spelarna som inte har varit med i ett topplag tidigare. Det syns att han platsar i ett så bra lag och han kan till och med glänsa. Han är en ”flashy” spelare och gör många snygga grejer.”

Amer ”Miracle-” Al-Barkawi, Team Liquid

”Han är ofta den spelare som kan vinna ett helt game själv till exempel när han spelar Invoker eller Templar Assasin. Han pushar bra och skapar mycket utrymme. Han har en riktig stjärn-känsla.”

LÄS MER: Loda tar en paus – Alliance hämtar in Era som ersättare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset