Enligt Alan Spencer räddade hunden Lexi sin husses liv när han satte en bit inlagd lök i halsen.
Enligt Alan Spencer räddade hunden Lexi sin husses liv när han satte en bit inlagd lök i halsen.

När husse höll på att kvävas av en bit inlagd lök kom hunden Lexi till undsättning. Enligt pensionären Alan lyckades labradoren genomföra Heimlich manöver genom att hoppa på sin husses rygg. ”Hon räddade mitt liv” säger Alan Spencer.

Det var när den brittiske pensionären Alan Spencer nyligen höll på att tugga i sig ett knäckebröd med gurka och inlagd lök som han plötsligt satte en bit av mackan i halsen.

67-åringen kämpade för att få ut lökbiten, men misslyckades och föll efter några minuter ner i golvet i sitt hem i Withernsea i East Yorkshire.

Alan Spencer berättar för Daily mail att han kände hur livet höll på att ”glida honom ur händerna”. Men precis innan han tappade medvetandet kom hans 18 månader gamla labrador Lexi till undsättning. 

– Hon räddade helt klart mitt liv. Vore det inte för henne hade jag inte funnits här i dag. Vanligtvis säger jag inte sådana saker, men när jag ser tillbaka på det här inser jag att jag vore död om det inte vore för hennes handlingar, säger han till tidningen. 

Enligt Alan Spencer lyckades Lexi genomföra Heimlich manöver genom att hoppa på sin husse när han låg på golvet.

– Helt plötsligt kände jag en kraftig smäll på min rygg. Det var Lexi som hade hoppat upp och landat mitt på min rygg. Lökbiten sköts då ut ur min mun och jag kunde andas igen, säger han.

Efter sin nära döden-upplevelse hade Alan ont i både halsen och ryggen i flera dagar, men nu är han helt återställd.

Hans vänner kallar nu Lexi för ”Den lilla hjälten” och den före detta sångaren skämmer numer bort sin skyddande ängel. Och Lexi fortsätter att skydda sin husse.

– Så fort jag hostar vänder hon sig mot mig, säger Alan Spencer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset