Förbundskapten Janne Andersson klappar om Albin Ekdal.
Förbundskapten Janne Andersson klappar om Albin Ekdal.

Plågad av ett klubblag i kris, plågad av förlusten på Stade de France och plågad av en kropp som inte håller.Albin Ekdal har det inte lätt.– Som ni kanske såg hade jag inget vackert löpsteg.

Den centrale mittfältaren lämnade planen i 66:e minuten, direkt efter Dimitri Payets starkt ifrågasatta 2–1 och segermål för Frankrike.

– Jag kände tidigt att ljumskarna var dåliga, sedan fick jag en smäll av Sissoko på foten och det gjorde att jag haltade ännu lite mer.

Ekdal fick frågan av förbundskaptenen Janne Andersson om han var "hundra". Svaret blev ärligt.

– Då tog han ut mig, säger Ekdal.

"Klar offside"

Vad säger du om deras 2–1-mål?

– Jag har sett det efteråt. Det är klar offside. Griezmann går mot bollen, eventuellt kan han (domaren) blåsa även för att han (Griezmann) hoppar in i Robin. Det är ett skitmål. Det ska inte ens vara en chans eftersom det är offside. Trist att vi förlorar på det målet.

– Men vi ska kanske göra ett mål till i matchen. Vi är värda ett kryss. Vi gör en grym match, spelar bra fotboll, har vassa chanser mot EM-finalisten. En riktigt bra insats av hela laget och jag är stolt över laget. Vi motbevisar de flesta i Sverige, att vi är ett riktigt bra lag.

"Klart att jag är orolig"

Orolig för din hälsa?

– Klart att jag är orolig eftersom jag var mycket skadad. Jag har inte känt mig hundraprocentig på länge. Då är det svårt att göra hundraprocentiga insatser också. Det är inget optimalt läge. Jag jobbar på det och har experter som hjälper mig. Jag kör någon slags rehabilitering hela tiden för min ljumske och det är bara att hoppas att det blir bättre. Det är frustrerande att inte kunna göra sig själv rättvisa på planen.

Operation?

– Det har jag ingen aning om, inget jag har pratat med läkarna om.

Trots skadeproblemen planerar Ekdal att följa med till Budapest och tisdagens landskamp mot Ungern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset