När femårige Alex Nash fick hem en inbjudan till kalaset missade hans föräldrar att meddela att han inte kunde komma. 

Alex Nash, 5 år från Cornwall i Storbritannien, blev bjuden på ett kalas hos en kompis strax innan jul, rapporterar BBC. Föräldrarna tackade ja på inbjudan – men insåg snart att de var dubbelbokade och att sonen inte skulle ha någon möjlighet att gå.

Detta missade de dock att meddela mamman som skulle hålla i kalaset, och plötsligt fick familjen hem en räkning på nästan 200 kronor. Räkningen kom från kompisens mamma – som skrev att kostnaden berodde på att Alex ”uteblivit från kalaset”.

– Det var en riktig faktura med samtliga detaljer och till och med hennes bankuppgifter , säger Derek Nash, Alex pappa, till BBC . 

Enligt Alex pappa ska mamman nu dra honom inför domstol, eftersom han vägrar betala.

– Jag kan förstå att hon är upprörd över att ha förlorat pengar. Pengarna är inte problemet, utan sättet hon vill ha dem från mig. Hon behandlar mig inte som vuxen, utan som ett barn och som att jag ska göra precis som hon vill, säger Derek Nash.

I ett uttalande till BBC uppger mamman som höll kalaset att familjen hade fått alla detaljer och kontaktinformation till henne på inbjudan.

LÄS MER: Mammans förklaring till kalasfakturan ”Ville lära er en läxa”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset