Alexander, 25, har levt ett liv med fina klockor och dyra intressen. Lyxen har han delat med sig av genom statusuppdateringar och bilder på Facebook. På torsdagen är han med i TV3:s ”Lyxfällan”. ”Man måste ju hålla en fasad utåt”.

TV 3
TV 3
TV 3

Alexander bor i Djursholm utanför Stockholm och jobbar som bilförsäljare.

Inkomsten han får har gått till intressen som resor, golf, klockor, dykning och surfing. Till sina intressen köper han den dyraste utrustningen.

LÄS MER: FAMILJEN GÅR 30 000 KRONOR BACK VARJE MÅNAD

Lönen tar ofta slut innan räkningarna är betalda.  Han gör impulsköp och inkassokrav efter inkassokrav dimper ner i brevlådan.

Alexander tar blancolån för att täcka gamla skulder och utbilda sig inom dykning  – och enligt Lyxfällan jobbar han hårt för att visa upp en lyckad fasad på Facebook.

LÄS MER: SANDRA KÖPTE GODIS TILL FRUKOST I AUTOMAT

Han var nära att tappa kontrollen helt över sin ekonomi.

– Jag har aldrig varit hos Kronofogden och vill aldrig hamna där. Jag sålde bort onödiga saker för att beta av och komma i kapp. Men det gick inte. Sista utvägen var att ta hjälp av Lyxfällan som har dragkraften som inte jag har, säger Alexander till Metro.

Sammanlagt hade han då handlat surfingbrädor, motorcyklar och andra prylar för nästan 400 000 kronor. Varje månad gick han back 9 000 kronor och skulle betala 46 000 kronor om året – bara i ränta.

– Jag visste att jag gick back, men inte att det var så mycket, säger Alexander i programmet.

”Lyxfällan” visas i kväll torsdag 20 mars klockan 20.00 i TV3.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset