När björnhonan och hennes två ungar gick till attack tvingades Alexander och hans kompis gömma sig i bilen i en timme. Men filmklippet gjorde succé på nätet.

Alexander Göransson från Järvsö var i skogen med en jaktkompis för att älgträna två hundar. Men mitt i träningen fick de oväntad uppassning.

– När den yngre hunden kom tillbaka och vi släppte den äldre hunden så gjorde han liten runda och kom sedan tillbaka med björnarna.

En björnhona och hennes två ungar dök upp ur skogen, men som tur var stod Alexander i närheten av bilen och kunde snabbt hoppa in.

– De höll på att jaga varandra i säkert en halvtimme innan jag hann filma och sedan i 20-25 minuter till. De sprang runt bilen. Jag var ute och skrek åt dem och försökte få iväg dem, men de vägrade flytta på sig.

Först när det blev mörkt kunde Alexander Göransson koppla den äldre hunden och åka från platsen. Han var dock aldrig rädd för sin egen skull.

– Jag hade ju bilen nära till hands och valde att hoppa in där. Hade vi stått i skogen hade det kunnat bli en helt annan situation, men nu var det absolut ingen fara.

Filmklippet som Alexander laddade upp på Facebook blev genast populärt och har visats över 300 000 gånger.

Blev en spännande kväll, var ut med unghunn först och efter att han varit iväg med älg en sväng, gick vi tillbaka till bilen för att byta hund. Satte på Aijko pejlen å släppte han direkt från bilen medans vi gjorde oss klara. Han stack iväg på en mindre runda, och då hör vi något knäppa till och i samma veva river han i. Ut kommer denna med 2 st ungar.

Posted by Alexander Göransson on Sunday, August 30, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur