Ryska laget var "nära men inte tillräckligt nära", säger Alexander Ovetjkin efter matchen.
Ryska laget var "nära men inte tillräckligt nära", säger Alexander Ovetjkin efter matchen.

Ryssland lyckades inte den här gången heller.Mötet med Kanada slutade med en ny förlust.– Vi var nära men inte tillräckligt nära, säger Alexander Ovetjkin efter 3–5 i World Cup-semifinalen.

Slutet på andra perioden förstörde för Ryssland. Kort efter Jevgenij Kuznetsovs 2–1-mål petade Brad Marchand in kvitteringen, och efter det handlade semifinalen i Air Canada Centre endast om ett lag.

Kanada gjorde tre mål i sista perioden och säkrade en plats i finalserien mot antingen Tre Kronor eller Europalaget.

– Jag tycker att vi utnyttjade deras misstag precis som det var tänkt att vi skulle göra. Och om vi hade avslutat andra perioden med en seger så tror jag att det här hade sett annorlunda ut, säger Rysslands lagkapten Alexander Ovetjkin.

I stället blev det en ny förlust för Rysslands stjärnor.

Semifinalen i Toronto var första gången sedan Vancouver-OS 2010 som nationerna ställdes mot varandra med sina absolut vassaste laguppställningar.

Då slutade kvartsfinal med en storförlust, 3–7.

– Jag tycker inte att man kan jämföra den här turneringen med OS. Det är två helt skilda turneringar. I OS är alla spelare i form efter att ha spelat 40 matcher i NHL, nu spelade vi tre träningsmatcher. Det är helt olika, säger Alexander Ovetjkin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset