Skådespelaren Alexandra Rapaport är en av många som sörjer skidstjärnan Matilda Rapaports bortgång.
Skådespelaren Alexandra Rapaport är en av många som sörjer skidstjärnan Matilda Rapaports bortgång.

Kondoleanserna strömmar in sedan den svenska skidstjärnan Matilda Rapaport avlidit. På instagram skriver Matildas faster och skådespelaren Alexandra Rapaport om sorgen efter brorsdotterns bortgång.

Den svenska friåkaren Matilda Rapaport har avlidit av skadorna efter en lavinolycka. Det var på torsdagen den 14 juli, under en filminspelning i Farrellones i Chile, som den 30-åriga alpina friåkaren drogs med i en lavin och skadades så allvarligt att hennes liv inte gick att rädda skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande. Efter hennes död har kondoleanserna strömmat in och på instagram skriver skådespelaren Alexandra Rapaport om brorsdotterns tragiska bortgång.

"Matilda är vår ledstjärna, vår förebild. Familjens stora stolthet” inleder hon inlägget.

Det hjärtskärande inlägget fortsätter sedan med orden ”Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade. Matildas styrka i livet var hennes "klan", hennes stora familj. Så i hennes anda ska vi ta oss igenom detta tillsammans, på något sätt. Vi älskar henne gränslöst. För alltid."

När Anja Pärson fick höra om olyckan önskade hon Matilda Rapaport all styrka. ”Allt känns bara svart! Mitt hjärta är så tungt!! En av oss har alldeles för tidigt lämnat oss!! Sorgen känns grym och svår!” skriver hon på sin instagram efter beskedet om hennes bortgång.

Även skidstjärnan Jon Olsson gav uttryck för sin sorg på instagram.

”Matilda, du kommer att vara djupt saknad men aldrig glömd!” inleder han sitt inlägg som avslutas med att hans tankar går till de som stod henne närmast.

Matilda Rapaport var gift med den alpine landslagsåkaren Mattias Hargin och de bådas instagramkonton är överrösta med hälsningar frän människor som beklagar sorgen.

► LÄS MER: Skidstjärnan Matilda Rapaport död efter olycka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset