I BBC Magazine berättar Alicia Kozakiewicz om vad som hände henne.
I BBC Magazine berättar Alicia Kozakiewicz om vad som hände henne.

När Alicia Kozakiewicz, 27, var tretton år blev hon bortförd av en man hon lärt känna via internet. Under fyra dagar blev hon torterad och våldtagen. Nu jobbar hon med att se till att samma sak inte händer andra barn.

I tidningen BBC Magazine berättar Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh om vad som hände henne på nyårsafton 2001. Efter en trevlig middag med familj och vänner sa hon till sin mamma att hon hade ont i magen och skulle gå upp och lägga sig i sitt rum.

Alicia Kozakiewicz ljög för sin mamma. Hon smet ut för att träffa en kille som hon lärt känna på internet.

”På den tiden var det knappt någon som utbildade barn om riskerna med internet. Killen jag skulle träffa skrev att han var lika gammal som jag, hade samma intressen som jag och han lyssnade på alla mina problem”, skriver hon i BBC Magazine.

När Alicia Kozakiewicz gick ut för att möta killen blev det inte som hon hade tänkt sig. Det blev inte en trevlig stund med killen som hon trodde att hon kände så bra. När hon träffade honom var det inte en kille i samma ålder som henne själv, utan en 38-årig man som slängde in henne i sin bil och började köra.

LÄS MER: Kidnappades med pistol vid macken

”Vi åkte från Pittsburgh hem till honom i Virginia, resan tog fem timmar. När vi kom fram släpade han ner mig i källaren, kedjade fast mig och våldtog mig”, skriver Alicia Kozakiewicz.

I fyra dagar var hon i fångenskap. Fyra dagar av misshandel, tortyr och våldtäkter. Till en dag när det knackade på dörren till förövarens hus. In kom flera FBI-agenter, medan Alicia Kozakiewicz’s kidnappare var ute.

”De tog bort kedjan från min hals, hjälpte mig upp och befriade mig. De gav mig en andra chans i livet. FBI-agenterna som räddade mig är mina änglar”, skriver hon.

Ända sedan hon blev fritagen har Alicia Kozakiewicz jobbat aktivt med att uppmärksamma farligheter med internet. I dag har hon en egen hemsida, aliciaproject.org, där hon tipsar om hur man bäst skyddar sig på internet genom att streama föreläsningar.

LÄS MER: Skrev att våldtäkt borde bli lagligt – nu planerar han möte i Stockholm

”Mindre än två procent av alla fall av utnyttjande av barn utreds. Jag vill jobba med barn och föräldrar som blivit utsatta för samma sak som jag”, skriver Alicia Kozakiewicz.

Mannen som tog henne tillfånga erkände sig skyldig till brottet och dömdes 2003 till nästan 20 år i fängelse.

Metro har varit i kontakt med Alicia Kozakiewicz som godkänner att vi skriver om hennes berättelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott