Julen är barnens högtid, eller rättare sagt de flesta barnens högtid. I skuggan av den ekonomiskt starka delen av befolkningen lider många i tysthet. Giving People gör det enklare för barnfamiljer i ekonomisk nöd att få snabb hjälp.

Det finns en gråzon när det kommer till ekonomisk utsatthet. Många blir nekade av socialtjänsten och handläggningstiderna är långa. En ekvation som inte går ihop för den i behov av akut hjälp.

– Vår kärnverksamhet är att förmedla akut hjälp till barn. Många föräldrar som hamnar i en prekär ekonomisk situation vet inte vart de ska vända sig, säger Giving Peoples generalsekreterare Linda Hellquist.

Giving People verkar främst på Facebook. Genom uppdateringar till sina drygt 100 000 följare kan de ge akut hjälp över hela landet. Det gör dem unika i sitt slag.

– En 12-åring kom hem i strumplästen då några killar hade tagit hans enda par skor. Han och mamman var förtvivlade och vi lade ut det i loggen direkt. En av våra följare åkte då till en kvällsöppen affär och köpte nya skor. Det gjorde en enorm skillnad för familjen – förtvivlan blev till total lycka.

I jul har Giving People ett samarbete med Metro vilket ger möjlighet att hjälpa fler barn som drömmer om en normal jul.

– Vi är superglada över samarbetet, det ger oss chans att nå så många fler. Alla förtjänar en jul med klappar och mat, inte minst barn vars högsta önskan är att bara få känna sig som alla andra.

Kia Agerhem, marknadsdirektör på Metro, är glad över samarbetet:

– Behovet av hjälp ökar men det fina är att viljan att hjälpa också växer. Tillsammans med Giving People ska vi helt enkelt försöka ge familjer direkt hjälp i vardagen och förhoppningsvis även en mysigare jul, säger hon. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset