”Jag tycker det är absurt att jag ska behöva se en scen som denna”. Bilden följer med en bild på två kvinnor som kramas på ett tunnelbanespår som nu sprids i sociala medier. Men det är inte kvinnorna textförfattaren syftar på.

”Vad människor gör privat är deras angelägenhet, men vad de gör offentligt påverar mig, och jag vägrar att se en scen som denna som någonting normalt”, skrev brasilianska Nelson Felippe på Facebook igår.

Vid en första anblick är det lätt att tro att han åsyftar de två kvinnorna som ses hålla om varandra på bilden han delade, och att han vägrade accepterade lesbisk kärlek.

Så var inte fallet, läser du klart hela bildtexten inser du att det är någonting helt annat Nelson Felippe vägrar acceptera.

När Nelson ställer sig frågan vad som skulle hända om barn såg det här varje dag syftar han på en person i bakgrunden av bilden som syns stå på fel sida av tunnelbanespårets gula varningslinje.

”Så, var inte som den där killen. Följ tjejernas exempel. Stå bakom den gula linjen, och gå bara över linjen efter att tåget stannat och dörrarna öppnat”.

Bilden hyllas nu i sociala medier, och den brittiska sajten i100 skriver bland annat ”Faith in humanity restored”.

Não sou preconceituoso, acho que cada um faz o que quer da sua vida. Mas acho um absurdo eu ser obrigado a presenciar...

Posted by Nelson Felippe on den 7 april 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset