Sveriges lagbild innan tisdagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Nederländerna på Friends Arena i Stockholm.
Sveriges lagbild innan tisdagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Nederländerna på Friends Arena i Stockholm.

Den nya förbundskaptenen Janne Andersson hade en önskan om att spelarna i fotbollslandslaget skulle sjunga nationalsången.Hur det såg ut inför VM-kvalmatchen mot Nederländerna, Anderssons första som förbundskapten?Samtliga svenska spelare stod med armarna om varandra – och sjöng.

Visst, målvakten Robin Olsen kanske inte sjöng jättemycket. Men det fanns å andra sidan spelare som gjorde det för två. Som John Guidetti.

– Vi hade sagt vad vi tyckte och tänkte. Vi hade pratat ihop oss. Vi hade sagt att det inte var något tvång och att alla får göra som de vill, men tydligen ville alla göra det, säger Guidetti.

Victor Nilsson Lindelöf:

– Jag tycker det var mäktigt. Det var en skön känsla innan matchen att stå där och sjunga och hålla om varandra, att bygga upp det. För egen del kändes det bra.

– Vi hade haft lite löst snack om vad vi tyckte, men vi hade inte snackat om det innan i omklädningsrummet utan det blev så där ute. Det kändes bra.

Det var när Janne Andersson sommarpratade i P1 i augusti som en del tolkade det som att den nye förbundskaptenen mer eller mindre krävde att landslagsspelarna skulle sjunga nationalsången före avspark.

Dagen efter förtydligade Andersson och sade att han "självklart har den allra största respekt" för den som väljer att inte sjunga.

– Jag pratade för något, inte mot någonting. Det är en jäkla skillnad, sade Andersson till TT förra veckan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset