Alla har åsikter om det som hände i VM-matchen mellan Uruguay och Italien – till och med rocklegendaren Bruce Springsteen.

TT

Italiens Giorgio Chiellinis öde har upprört även rockkungen Bruce Springsteen.

”Bitande ska inte förekomma i sportvärlden.” Springsteen till TMZ.com om Luis Suárez bitattack i VM-matchen mot Italien.

► Suárez bett gav 160 bettare storvinst

”Det är jättesvårt. Tyson spottade ju ut örsnibben igen, så där hade man ett bevis.” Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten, en av 19 ledamöter i Fifas disciplinnämnd, förklarar för till fotbollskanalen.se att bevisläget var bättre när tungviktsboxaren Mike Tyson bet av en del av motståndaren Evander Holyfields öra.
 
”Det är möjligt att hans primitiva beteende kommit tillbaka. Du börjar inte att bitas som vuxen utan att ha gjort det som liten.” Barnpsykologen Anne Stensberger till TT. Hon förklarar att barn brukar sluta bitas vid 4–5-årsåldern.
 
”Upprepad brottslighet leder till strängare straff. Men i det här fallet uppfattas det mer som ett brott mot manligheten än ett brott mot lagen.” Kriminologen Jerzy Sarnecki säger till TT att det Suárez gjorde nog skulle bedömas som ringa misshandel i svensk domstol och att påföljden då skulle stanna vid böter – men eftersom han har bitis tidigare skulle han nog också få samhällstjänst.
 
”Det var ingenting. Jag kom i kontakt med hans axel. Det är sånt som händer inom fotboll.” Suárez själv.
 
”Jag har sett bilden av Chiellini. Det ärret är inte från i dag. Ni måste vara väldigt dumma som tror att det är från i dag.” Uruguays lagkapten Diego Lugano verkar inte ens tro på Suárez version av händelseförloppet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset