Allergiker som vittnar om svåra besvär anmäler Always bindor till Kemikalieinspektionen. Det framgår inte att bindan är parfymerad, menar anmälarna, som talar om ”syraindränkta brännässlor i underlivet”.

Anmälningarna gäller Always bindor med ”Odour Neutralising Technology” som enligt en av anmälarna stinker av parfym när man tar av plasten. 

”Detta står ej angivet på förpackningen, i stället står det ”luktneutraliserande” vilket får en att anta att något gjorts för att binda vätska eller doft”, skriver en person i sin anmälan till Kemikalieinspektionen.

Anmälaren beskriver upplevelsen av att använda bindan som ”syraindränkta brännässlor i underlivet” och kräver att tillverkaren Procter & Gamble ska skriva ut att varan är parfymerad. 

En annan anmälare, som köpte bindorna av misstag men inte gick så långt som att använda dem, är kritisk till att det saknas text på svenska. Det som uppges är att bindan innehåller ”oudour neutralising technology” och ett grönt hjärta där det står att produkten är ”dermatologically accreditated”.

Procter & Gamble svarar i ett mejl till Metro via sin PR-byrå att produkten är testad och godkänd, men att de är medvetna om anmälningarna från allergiker.

Även om den engelska märkningen inte bryter mot reglerna har tillverkaren nu tagit till sig av kritiken.

”För närvarande anges denna information på engelska, vilket överensstämmer med gällande regler.Vi har dock vidtagit åtgärder för att förtydliga denna kommunikation så att informationen även kommer att anges på svenska”

Ingen av anmälarna har krävt Procter & Gamble på annan ersättning än pengarna tillbaka för bindorna.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset