"Pelle Kanin".
"Pelle Kanin".

Den nya animerade filmen ”Pelle Kanin” är i blåsväder. Filmen anklagas för att driva med allergier som kan få en dödlig utgång. Nu ber filmbolaget Sony om ursäkt, skriver Washington Post.

”Pelle Kanin”, som har Sverigepremiär i slutet på månaden, anklagas för att lära barn att det är okej att mobba och trakassera andra med olika typer av allergier. Det menar många föräldrar som nu rasar mot filmen på sociala medier.

LÄS MER: ”Debatt: Nöt- och jordnötsallergi måste tas på allvar”

Det är en specifik scen som har gjort att många ser rött. Scenen visar när Pelle Kanin och hans kompisar kastar björnbär på Mr McGregor, trots att han är allergisk mot dem. När ett bär landar i hans mun håller han på att kvävas innan han hinner ta en allergispruta.

Under helgen har en hashtag, protestlistor och uppmaningar om att bojkotta filmen spridits i sociala medier. Samtidigt menar många andra att folk är för lättkränkta. Oavsett vilket har Sony, tillsammans med filmskaparna, gått ut med en ursäkt i ett pressmeddelande där de beklagar att de hanterade allergin så lättvindigt.

LÄS MER: ”Jordnötsplåster kan hjälpa allergiska barn”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om film