Kaban slog ut Alliance ur kvalet till Dreamleague-majorn.
Kaban slog ut Alliance ur kvalet till Dreamleague-majorn.

Den svenska stoltheten Alliance lyckades inte ta sig till Dreamleague-majorn under det öppna kvalet. Nu finns bara en chans kvar.

Det svenskaste av hoppen i det europeiska kvalet missade chansen att säkra en plats i Dreamleague-majorn i Stockholm.

Chanserna var inte så goda från början med tanke på att lag-uppställningen i kvalet var värdig en major i sig. Att Alliance däremot tog raka vägen ut utan att kunna göra det mer spännande är en besvikelse både för laget och för fansen.

Kaban var laget som slog spiken i kistan mend en 2–0-vinst över Jonathan ”Loda” Bergs mannar och nu finns bara en chans att knipa den sista platsen – Starladder minor.

LÄS MER: Tungt för Alliance i kvalgruppen till Stockholm-majorn

För Svensk del ligger nu allt hopp i öppna kvalet på The Real Deal och Team Secret för att få mer blågul representation i Annexet i mitten på mars.

Den enda svensken som redan är klar för major-spel är Johan ”pieliedie” Åström. I det nordamerikanska kvalet spelar Gustav ”s4” Magnusson om en plats senare under tisdagskvällen.

Rättelse: I artikeln uppgavs tidigare att Alliance inte har någon chans att ta sig till majorn i Stockholm. Det stämmer inte eftersom de fortfarande har chansen att ta sig dit via Starladder-minorn som spelas 11-13 februari.

LÄS MER: Fotbolls-bossen rädd att snuvas på fans av Fortnite


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset