Lasse Berghagen och Bosse Larsson tar ton. I bakgrunden syns Sanna Nielsen som nu leder allsången.
Lasse Berghagen och Bosse Larsson tar ton. I bakgrunden syns Sanna Nielsen som nu leder allsången.

Vad har Frans Jeppsson Wall och Eurovision-vinnaren Jamala med svenska visor att göra? Allsång på Skansen var bättre på Bosse Larssons tid, skriver insändarskribenten.

Eftersom jag älskar att sjunga fina svenska visor har jag tidigare gillat Allsång på Skansen, en fin tradition som startades av Sven Lilja för 80 år sedan.

Under många år har jag tyvärr blivit mycket besviken, då främst artister som framför rock- och popmusik och till och med skräp, medverkat. Vad har dessa i ett allsångsprogram att göra? Även om det inte är lika illa som de senaste åren är det också i år många som inte är vissångare, och flera har knappast någon erfarenhet av att sjunga svenska visor. Vad har till exempel Frans Jeppsson Wall, ESC-vinnaren Jamala och 14-åriga norska poptvillingar med svenska visor att göra?

Det är väldigt trist att man förstör detta trevliga evenemang genom att anpassa sig efter ungdomar. Annat var det på Lasse Berghagens och framför allt på Bosse Larssons tid. Det är svenska visor vi vill njuta av, inte rockmusik eller sådan där rap!

Henrik

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Insändare