Kingsley Sarfo döms till knappt tre år fängelse och utvisning i tio år.
Kingsley Sarfo döms till knappt tre år fängelse och utvisning i tio år.

Tingsrätten dömer Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, 23 år, till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Han utvisas också ur landet och ska betala skadestånd.

Brotten som MFF-spelaren stod åtalad för var två fall av våldtäkt mot barn. Den ena ägde rum någon gång mellan den första och sjunde september 2016 medan den andra inträffade den första juni 2017.

I dag kom domen. Malmö Tingsrätt dömer Sarfo till två år och åtta månaders fängelse, utvisning till och med juni 2028 och till att betala skadestånd på 150 000 kronor.

Spelaren själv hävdar att han haft sex med den 14-åriga flickan vid ett tillfälle, men att han trodde att hon var äldre. Hans advokat menar att det handlade om en kärleksrelation.

LÄS MER: Allsvensk fotbollsspelare fast i dopningstest – stängs av

Åklagaren hävdar dock att flickan varit tydlig med sin ålder.

– Det är fråga om en vuxen man som tagit kontakt med en flicka som nyligen fyllt 14 år och en vecka senare stämt träff med henne i syfte att ha sex. Under sådana förhållanden kan inte brottet anses som mindre allvarligt, skriver rättens ordförande rådman Sara Skouras, i ett pressmeddelande.

Flickan har tidigare sagt att samlaget var frivilligt, men tingsrätten menar att en 14-åring inte kan samtycke till sex.

Sarfo tillhörde Uppsalaklubben Sirius när brotten begicks.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset