Vardagsrummet i lägenheten behöver en uppfräschning.
Vardagsrummet i lägenheten behöver en uppfräschning.

43 kvadratmeter av trasiga tapeter och ett utrivet kök. Det kan bli ditt för bara 2,5 miljoner. Den lilla lägenheten med ”renoveringsbehov” lockar oväntat många köpare.

Lägenheten är inte mer än 43 kvadratmeter stor och är i nuvarande skick obeboelig. Ändå är priset två och en halv miljon kronor och mäklaren är nerringd.

– Det är sjukt många som hört av sig om lägenheten. Renoveringsobjekt är alltid extremt populära, säger Malin Sjöblom på Notar, som förmedlar lägenheten.

Det är bostadsföreningen som säljer lägenheten och annonsen lades ut på nätet i fredags. Den lilla ettan ligger på Gärdet i Stockholm.

”Här finns chans att skapa det perfekta boendet med möjlighet att själv påverka interiören”, står det i objektsbeskrivningen.

Talita Rocha / Esoftsystems / Notar

Det gamla köket har rivits ut.

Den som ser bilderna på lägenheten förstår att köparen inte har mycket val än att själv påverka interiören. Tapeterna är sönderrivna och saknas på flera väggar. Hela köket är utrivet och påminner om en byggarbetsplats.

– Det har varit en hyresrätt och personen som bodde där hade väl misskött den. Så föreningen valde att sanera lägenheten och tänkte först renovera upp den. Men sedan tänkte de att det var för mycket jobb så de säljer den i nuvarande skick i stället, säger Malin Sjöblom till Metro.

Trots att utgångspriset är hela 2 495 000 kronor är det alltså många som hört av sig och frågat om de får köpa lägenheten innan visning eller om det blir någon förhandsvisning. Men föreningen har valt att vänta på visningen, som är planerad i helgen.

– Jag tydor att folk ser sin chans att göra lägenheten precis som de vill, och kanske tjäna lite pengar på det också. Det har varit en etta men det går att göra lägenheten till en tvåa om man lägger köket ute i stora rummet.

Här finns annonsen som Stockholmdirekt skrev om först.

Talita Rocha / Esoftsystems / Notar

Det finns en hel del att fixa i lägenheten, men många har visat sitt intresse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset