I kväll får vi reda på vilka årets ”På spåret”-vinnare blir. Och vilka som spårar ur längst vägen. Här är årets finalister.

Den 30:e säsongen av SVT:s omåttligt populära frågesportsprogram når i kväll sin slutspurt. I kvällens final får vi se laget Josefin Johansson och Johar Bendjelloul ställa sig mot Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin.

Båda paren är debutanter i årets säsong. Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin har nått finalen genom en aning brokig väg. I gruppspelet såg de sig besegrade av förra årets tvåa, Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind. Nätt och jämt nådde de ändå kvartsfinal där de ställdes mot fjolårsvinnarna Kristin Lundell och Johan Hilton – och vann.

Det andra finalparet har däremot gått en spikrak väg mot finalen och vunnit samtliga tre matcher. I semifinalen slog de ut Marianne Ahrne och Anders ”Ankan” Johansson.

I programmets musiknummer kommer vi att få se husbandet Augustifamiljen ackompanjeras av artisten Janice.

Det här är årets finalister

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Josefin Johansson är en mångsysslare av rang. På hennes cv står det skrivet; komiker, sångerska, artist och journalist. I vår kommer vi att få se henne som programledare i SVT:s ”Smartare än en femteklassare”. Vid sidan om det sjunger hon i tre band.

Johar Bendjelloul är även han journalist och har tidigare arbetat som programledare för ”P1 morgon” i Sveriges Radio. Han har också varit programledare för bland annat ”Babel”, ”Kulturnyheterna” och ”Aktuellt”.

Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Amie Bramme Sey är programledare, journalist och poddare. Hon leder podden ”Raseriet” tillsammans med kusinen Fanna Ndow Norrby. Hon har bland annat jobbat på Sveriges radio och Aftonbladet.

Gunnar Bolin är kulturjournalist, kritiker och producent för Sveriges radio. Han har varit utrikeskorrespondent i Berlin och bevakat allt från OS till kultur. 2010 fick han utmärkelsen Stora journalistpriset med motiveringen; ”för lustfylld kulturjournalistik och imponerande bredd”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv SVT