Måljubel efter 3–0 av Brynäs Jesper Jensen.
Måljubel efter 3–0 av Brynäs Jesper Jensen.

Skadad och satt ur spel förra säsongen – men den här hösten faller allt på plats för Jesper Jensen, som gjorde poäng för sjunde matchen i rad.– Jag har fått växa in i grejerna, har fått mer och mer förtroende och det funkar bra i kedjan. Det är kul, säger Brynäsforwarden ödmjukt efter 4–0 mot Djurgården hemma under lördagen.

Jesper Jensen gjorde stor succé när Rögle gick upp till SHL våren 2015.

Men efter bara sexton matcher i högsta serien fick Jensen en axelskada som ledde till operation och rehab under resten av säsongen.

– Det var första gången som jag tvingades ha ett sånt brejk så det var tufft mentalt men samtidigt så har jag fått ett jäkla driv att komma tillbaka. Jag har fått tillbaka suget på hockeyn så lite positivt var det ändå, säger Jensen som trots den tunga fjolårssäsongen fick kontrakt med Brynäs redan i april.

– Det var skönt att få det förtroendet. De har visat att det tror på mig – det är jag tacksam för, det betyder jättemycket.

Sju raka

Brynäs är garanterat också glada.

Jensen gjorde tre assist i premiären mot Frölunda, hade några poänglösa matcher på det men från och med bortamatchen mot Karlskrona den 20 oktober har allt gått Brynäsforwardens väg.

Mot Djurgården hade Jensen ett finger med i det mesta när han gjorde poäng för sjunde matchen i rad då han stod för ett mål och tre assist.

De poängen tackar han bland andra kedjekompisen Oskar Lindblom för:

– Man kan inte göra så mycket själv utan det är lagkompisar och allt hela vägen runt som måste funka annars blir det aldrig bra. I dag får jag en jättefin passning vid mitt mål så att det blir öppet mål och passningspoängen är bara enkla pass från mig så gör de andra resten. Man ska ha lite flyt också, säger Jensen nästan lite väl ödmjukt.

TT: Har du hittat din radarpartner nu i Oskar?

– Jag vet inte men vi har funkat bra hittills i alla fall. Vi har fått spela alla matcher ihop. Det är skönt när man hittar "flowet" direkt och kan bygga vidare på det.

Tung grop

För Djurgården är det däremot uppförsbacke, slira i snömodd och kämpa för att få näsan över vattenytan som gäller.

Djurgården har nu nollats framåt fyra gånger på sina femton spelade matcher.

Detta var nionde förlusten på de tio senaste matcherna – ett tungt bakslag efter vinsten mot Frölunda på Hovet i torsdags där Djurgårdens importer hade lite av en islossning och där Dif:s spel andades en lyftning ur den tunga förlustgropen.

Men slarviga utvisningar i första perioden och ett Brynäs som har det passningsspel som Djurgården skulle vilja ha, men inte är förmögna att få till just nu, satt som en snösmocka i nyllet på gästerna den här lördagen också trots att fokus låg på att hålla sig på isen:

– Vi förlorar för att vi är odisciplinerade. Vi får slita hårt och till slut märks utvisningarna på tongivande spelare, som har fått spela i underläge i fjorton minuter. Då har vi inte riktigt "edgen" som krävs för att göra 1–1 eller 2–1 i sista. Vi mattas och blir slitna helt enkelt, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

TT: Utifrån sett ser det rätt nattsvart ut?

– Ja men jag är sådär dum och naiv, så jag tror på det här laget. Jag är säker på, att får vi bara till lite mål, så kommer vi att vinna hockeymatcher men det är klart att noll mål framåt det är jobbigt. Så är det ju.

Marie Hallman/TT

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset