Alma Westin vill hjälpa flyktingarna på Samos.
Alma Westin vill hjälpa flyktingarna på Samos.

Alma Westin, 10 år, lyckades få ihop 3 000 kronor genom att sälja armband och fredsmärken. Pengarna räckte till en middag för 80 flyktingfamiljer på Samos i Grekland. "Det kändes jättebra att hjälpa till", säger hon till Metro.

Alma Westin från Gävle fyller 11 år om några dagar och har precis börjat femte klass. Det var efter att hennes mamma varit på Samos flera gånger för att hjälpa flyktingar och dela ut kläder, leksaker och förnödenheter som hon fick idén att hjälpa till. Något som Gefle Dagblad först skrev om.

– Jag kom på att jag kunde göra armband och märken och sälja dem till kompisar och deras föräldrar. Jag sålde 32 stycken och det blev nästan 3 000 kronor, säger hon till Metro. 

LÄS MER: Soledad låter flyktingar bo hos henne – fick grishuvud i trädgården

Pengarna räckte till en middag för 80 stycken flyktingfamiljer på Samos.

– Jag tycker att det är roligt att hjälpa till och det är roligt att pyssla ihop armbanden och märkena, säger Alma Westin.

Mamma Maria Westin, lärare på högskolan i Gävle, är stolt över dotterns handling.

– Jag är glad över att hon delar mina värderingar och vill hjälpa till. Hon vill väldigt gärna följa med på min nästa resa dit som jag gör nu i september, men jag är tveksam. Det är tuffa saker man ser och hon är för ung.

LÄS MER: Nato skickar tillbaka flyktingar 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset