Skott från Leksands Martin Karlsson räddas av Malmös Oscar Alsenfelt.
Skott från Leksands Martin Karlsson räddas av Malmös Oscar Alsenfelt.

Toppen mötte botten i SHL – och det märktes.Malmö tog sin sjätte raka vinst medan Leksand åkte på sin sjätte raka förlust.– Jag lider med Leksand, sade Malmömålvakten Oscar Alsenfelt efter 5–1-segern mot sin forna SHL-klubb.

Leksand åkte ur SHL våren 2015 efter att ha förlorat SHL-kvalet mot just Malmö. Då vaktade Oscar Alsenfelt målet för den klassiska klubben. Nu var han endast 1.25 minuter från att nolla sin forna klubb när serieledaren Malmö tog sin sjätte raka trepoängare via 5–1 hemma mot Leksand.

– Jag bryr mig inte om nollan. Det var skönt att vinna bara, sade Alsenfelt.

"Inte upp till vår nivå"

Den Lommabördige 29-åringen följde aldrig med Leksand ner till allsvenskan utan återvände till Malmö, men fick säsongen sönderslagen av skador när nykomlingen slutade tolva i grundserien. Nu delar han på målvaktsspaden med nyförvärvet Christopher Nilstorp.

– Det har blivit varannan match nu och det känns väl som att det går lite åt det hållet, men det känns som att Peter (Andersson, tränaren) alltid har något i görningen så man får vara med och spela hela tiden.

Med Malmös med maximala 18 poäng toppar skåningarna naturligtvis SHL-tabellen. Alsenfelt tycker dock att truppen hade denna potential redan förra säsongen.

– Men vi kom inte upp till vår nivå. Jag tyckte inte att vi hade tränare som riktigt trodde på potentialen i varje individ utan valde att kanske sätta ribban rätt lågt och ha ett tryggt försvarsspel. Rätt eller fel, det kanske var rätt för den tidpunkten, men vi hade inte mycket, mycket sämre lag förra året utan bara det att vi väljer att lyfta fram det på ett annat sätt i år. Hittills i alla fall, sade Malmömålvakten.

"Långsiktigt tänk"

För Leksand är verkligheten totalt annorlunda. Nykomlingen tog visserligen en poäng senast mot Örebro, men har sex raka förluster på kontot.

– Det är tråkigt så klart, jag lider med dem. Jag vet hur jäkla jobbigt det är att förlora, sade Alsenfelt och fortsatte:

– Samtidigt har de varit beredda på det och säger att de ska vara som bäst när säsongen är slut och kanske redan nu är med på ett kvaltänk. Rätt eller fel, men det är ett långsiktigt tänk i alla fall och det är bra att ha det.

Leksandstränaren Per-Erik Johnsson:

– Det är inget fel på viljan och energin, men Malmö vinner rättvist.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset