Reaktionerna har strömmat in efter Amandas text.
Reaktionerna har strömmat in efter Amandas text.

Amanda Asker, 21, skrev på Metro.se om den vidriga mobbning hon utsatts för på grund av sin vikt. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

Debattartikeln ”Du kallade mig ”fetto” men nu raggar du på mig – fuck you” var en av Sveriges mest delade texter under måndagen. Amanda Asker, 21, från Kristinehamn skrev om hur hon tidigare blivit viktmobbad och hur samma killar nu raggar på henne.

– Många har blivit väldigt berörda av det jag skrev. En del skrev att de började gråta när de läste för att de kände igen sig eller för att de tyckte det var hemskt. Många vill, precis som jag, stoppa mobbning och tyckte att det jag varit med om är ofattbart, säger Amanda Asker.

►LÄS MER: Du kallade mig ”fetto” men nu raggar du på mig – fuck you

Texten, som även finns på hennes blogg, fick stor spridning och nådde även till grannländerna Finland och Norge. Men alla reaktioner var inte positiva. Hatet och mobbningen fortsatte.

– Jag har även fått många elaka reaktioner som att jag var ful då och är ful nu, att jag är en fet gris och så. Men det roliga är att jag bryr mig mer om de positiva kommentarerna än de negativa, säger Amanda.

– Antingen har de inte läst hela texten och förstår inte innebörden eller så har de kanske inte nog vett att förstå vad mobbning är. För det var precis det som fortsatte i går.

►LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält

Hon menar att ”huvudsaken är att de som förstår faktiskt förstår”. En del som läst texten skrev också att hon hårdbantade för att göra andra nöjda.

– Enda anledningen till min viktnedgång var för att jag skulle må bra i mig själv och bli mer hälsosam, min viktresa höll på under flera år, säger Amanda Asker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset