Många tror att Amanda Mair kommer att bli det stora stjärnskottet 2012. Själv försöker hon att inte tänka så mycket på pressen inför debutalbumet, som släpps på onsdag.
Många tror att Amanda Mair kommer att bli det stora stjärnskottet 2012. Själv försöker hon att inte tänka så mycket på pressen inför debutalbumet, som släpps på onsdag.

På onsdag släpper Amanda Mair sitt debutalbum. Metro träffade popstjärnan som alla tror ska bli 2012 års stora stjärn­skott. ”Många foku­serar på min unga ålder.”

Det senaste året har den ena talangshowen avlöst den andra i tv-rutan  – och trots svikande tittarsiffror kommer ännu en storsatsande ”Idol”-variant på TV 4 i höst. Ett tecken på att medierna tycks vara svältfödda på någon svensk talang som inte avlats fram i tv-rutan är Amanda Mair, 17.

Mair – som på onsdag släpper sitt självbetitlade debutalbum på indiebolaget Labrador – har synts precis överallt de senaste månaderna. Långt innan albumet släppts.

– Det är klart att det kan skapa en viss press … Men jag försöker att inte tänka på det för mycket. Många har valt att fokusera mycket på min unga ålder, vilket ibland har varit tröttsamt. Men överlag är det självklart kul att folk verkar gilla det jag gör, säger Amanda Mair.

Amanda Mair går på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm och upptäcktes av musikern Tom Steffensen. Musiken och texterna har skrivits av andra men Amanda Mair berättar att hon ändå haft stort inflytande över låtarna.

–  Jag fick en massa demos skickade till mig som jag valde emellan. Sedan har jag också varit med och gjort sticks och ändrat texter så att de passar mig. En text handlade till exempel om en ensamstående tvåbarnspappa (skratt).

Är du nervös inför släppet på onsdag?

– Jag ska nog undvika att läsa för många recensioner. Det är lätt att bli påverkad. Det känns självklart nervöst men det ska också bli skitkul att äntligen få släppa skivan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset