Ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson är kritisk till parkeringsbolagets agerande.
Ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson är kritisk till parkeringsbolagets agerande.

Samtidigt som ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson hjälpte en äldre patient med bröstsmärtor fick hennes ambulans en p-bot – på 750 kronor. Tusentals har rasat mot Q-park efter Klaras inlägg om händelsen.

”När vi kommer till patientens hem har vi inte tid att leta parkeringsplats och än mindre betala p-biljetter”, skriver Klara Karlsson från Tyresö i Stockholm i ett inlägg på Facebook. Ett inlägg som i skrivande stund har delats över 20 000 gånger.

Metro har varit i kontakt med ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson. Det var när hon och kollegan var på utryckning hos en äldre patient med bröstsmärtor som de möttes av p-boten när de kom ut från bostaden.

”Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering”, skriver hon om händelsen.

LÄS MER: 3 saker du gör som parkeringsvakten stör sig på

Många har reagerat på inlägget och parkeringsbolaget Q-park, som sköter den aktuella parkeringen, har fått mycket kritik. Klara Karlsson avslutar med en uppmaning till parkeringsbolaget:

”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!”

Peder Ståhlberg, vd för Q-Park, svarar på kritiken i Aftonbladet.

– Det är bara att be om ursäkt, något har gått väldigt illa. Helt klart är det ett olycksfall i arbetet. Vi kommer absolut att undersöka den här incidenten och se vad som har gått snett, säger han till tidningen.

Vd:n är dock kritisk mot raseriet i sociala medier.

– När man tittar på flödet på Facebook blir man förskräckt, man kallar mig för idiot, och parkeringsvakten för idiot. Gör man fel så får man be om ursäkt, alla kan göra fel. Även jag, du eller en parkeringsvakt, säger Peder Ståhlberg till Aftonbladet.

Den aktuella p-boten har makulerats av Q-park, rapporterar P5 Stockholm.

LÄS MER: Han är skyldig Kronofogden 56 miljoner – här är Sveriges största parkeringsbovar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset