En polisbil vandaliserades under helgen i Brandbergen. Bilden är från en polisbil som vandaliserades i samma område under sommaren.
En polisbil vandaliserades under helgen i Brandbergen. Bilden är från en polisbil som vandaliserades i samma område under sommaren.

Då polispatrullen skulle bistå ambulanspersonal i Brandbergen, började någon kasta ägg och stenar. Polisbilen förstördes och även ambulanspersonalen fick ta skydd.

Strax efter klockan halv fyra på lördagseftermiddagen kallades polis till området Brandbergen i Haninge kommun. Anledningen var att patrullen skulle ta upp en anmälan efter en misstänkt misshandel, och även en ambulans fanns på platsen.

– I samband med uppdraget kastar någon både ägg och sten mot patrullen. Ingen av poliserna träffas, men polisfordonet får plåtskador och även någon ruta går sönder, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid polisen i Haninge, till Metro.

”Tog skydd när stenarna kom farande.

– Ambulanspersonal som befanns sig i närheten tog skydd när stenarna kom farande.

Ingen skadade fysiskt av stenarna, men polisbilen fick på grund av skadorna tas ur bruk under resten av helgen, vilket även mitti.se har rapporterat om.

LÄS MER: Poliser ingrep mot eldare i skogen – fick bilen sönderslagen

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Vittnesuppgifter gör gällande att minst en yngre man ska ha kastat stenarna, men ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Polisen: Finns ett missnöje mot oss

Lars-Göran Rehn berättar vidare att det i området har förekommit liknande händelser.

– Vi tycker inte att vi har samma problem som på andra håll, men det här har förekommit tidigare. Det finns ett missnöje mot oss när vi är där.

Varför då?

– Det är väl för att vi ingriper mot narkotikahandeln, framförallt. De vill inte bli störda.

LÄS MER: Döms för att ha sexofredat polis – slipper betala skadestånd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset