Det vinnande amerikanska laget med kapten Davis Love i mitten.
Det vinnande amerikanska laget med kapten Davis Love i mitten.

Efter tre förluster i rad lyckades USA till slut ta hem Ryder Cup-bucklan för första gången sedan 2008.I amerikanska tidningar hyllas laget som äntligen lyckades.

Christine Brennan på USA Today skriver att amerikanerna agerade och spelade som sina europeiska rivaler.

"USA:s Ryder Cup-golfare listade inte bara ut hur de skulle vinna den viktigaste lagtävlingen i herrgolf, de listade också ut hur de kunde dominera den", skriver hon och lägger till att det kan ta ett tag att vänja sig vid vinsten, efter så många år av förluster.

"Vem visste att amerikanska golfare kunde prestera så beundransvärt som ett lag när strålkastaren är som starkast? Vem visste att de hade sådana vinnarskallar? Vem visste att 4–0-starten på fredagsmorgonen var en inledning, och inte en anomali?", skriver hon.

Tom Powers skriver för Duluth News Tribune att Ryder cup aldrig kommer att vara som förr efter den här tävlingen. Han tycker att det är dags att dra in lillfingret och ta bort linneservetterna från knät, för nu handlar det om varmkorv och öl.

Men han tillägger att "den oraffinerade atmosfären påverkade inte spelkvaliteten, det var något av den bästa golf vi någonsin sett".

I Wall Street Journal skriver Brian Costa att européerna kan ha "fotboll, cykel, kokkonst, konst, musik, vinmakeri, ostmakeri, järnväg, mode och sportbilar. USA kan äntligen hävda sig bättre i golf.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset