Anders Wendin. Arkivbild.
Anders Wendin. Arkivbild.

Han har inte uppträtt som Moneybrother sedan 2012. Nu återvänder Anders Wendin till sitt alter ego för en kväll. "Jag har byggt en skola i Kenya. Vi behöver pengar. Varför inte hjälpa till och ha en grym kväll på samma gång?" skriver han på Facebook.

Den 3 februari nästa år intar Moneybrother Vasateatern i Stockholm för att samla in pengar till en nystartad skola i Kenya.

– Idén om konserten började som ett sätt att samla in stålar, och jag tänkte på att det var jättelänge sedan jag gjorde en Moneybrothergrej, så jag hoppades att det eventuellt skulle finnas ett intresse för en sådan spelning, säger Wendin till Dagens Nyheter.

Till att börja med blir hans comeback för en kväll, men det är inte omöjligt att fansen får se mer av Moneybrother på scenen framöver.

– Det började med att vi skulle göra det här i en kväll. Men jag tycker ju själv att jag är jävligt bra på att göra stora spelningar, kanske bland de bättre. Så jag tycker att jag borde fortsätta och göra mer av samma sak. Jag är lite en outnyttjad resurs i rockvärlden för tillfället – och det är synd, säger han till tidningen.

Moneybrother släppte sin debutskiva "Blood panic" 2003. Albumet hyllades med en grammis i kategorin för bästa rockalbum och samma år utsågs han till årets manliga artist samt årets nykomling på P3 Guld-galan. Dessutom tilldelades han Guldmicken, priset för bästa live-akt på P3 Guld.

Därefter kom uppföljaren "To die alone" (2004) och den svenska plattan "Pengabrorsan" (2006). Därefter följde ytterligare tre skivor innan han släppte "Dom ska få se vem dom roat sig med" under eget namn 2014.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset