Kristoffer Nordfeldt. Arkivbild.
Kristoffer Nordfeldt. Arkivbild.

Kristoffer Nordfeldt spelade bara fyra matcher förra säsongen.Det gör att Janne Andersson vill att målvakten lånas ut.– Något måste hända snart, säger förbundskaptenen.

I Premier League-klubben Swansea är Lukasz Fabianski given. Det har gjort att den 27-årige svensken, som inför förra säsongen lämnade Nederländerna och Heerenveen för spel i Wales, bara spelade fyra matcher i fjol.

Trots minimalt med spelminuter valde han ändå att skriva på ett fyraårskontrakt med klubben.

Med tanke på den rådande situationen talar mycket för att Kristoffer Nordfeldt blir utlånad.

Och det är ett scenario som förbundskapten Janne Andersson skulle gilla.

"Viktigt för honom"

– Jag vet inte hur turerna har varit och jag har inte pratat med honom själv. Men vad jag har förstått uttrycker han det själv, och det är nog viktigt för honom. Tar han inte tröjan kan det hända grejer. Det får man hoppas i alla fall, säger han.

– Jag vill att alla mina svenska spelare ska spela. Det är klart att man kan hamna i kortare perioder utan spela, på grund av skador och konkurrens, men över tid är det inte bra.

Inför bortamötet med Ungern, på Groupama Arena i Budapest, verkar dock speltiden i klubblagen inte spela någon större roll för förbundskaptenen.

Robin Olsen, förstevalet i VM-kvalet och given i FC Köpenhamn, placeras på bänken. Samma gäller för AIK:s Patrik Carlgren.

I stället väljer Andersson att satsa på Kristoffer Nordfeldt, spelaren som först fick en plats i truppen efter att Karl-Johan Johnsson skadade sig under sista träningspasset i Marbella.

"Bra målvakt"

– Tanken är så här: Nordfeldt har vi tyvärr inte kunnat se så mycket eftersom han inte har spelat så mycket. De få matcherna han har spelat har han varit bra, och vi tycker att han är en bra målvakt, säger Andersson.

– Vi har bra koll på Patrik Carlgren, vi har sett honom mycket, och det gör att vi nu får ett bra tillfälle att se Kristoffer Nordfeldt i en match med vårt sätt att spela.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset