MARBELLA 20161107
MARBELLA 20161107

Även Martin Olsson missar VM-kvalmatchen mot Frankrike på fredag.Förbundskaptenen Janne Andersson kallar därför in IFK Norrköpings 19-årige försvarare Linus Wahlqvist till samlingen i Marbella.– Linus har mycket som en bra ytterback ska ha, säger Andersson.

Det är en lårskada som stoppar Norwichs Martin Olsson.

– Marcus Berg fick problem med baksida lår, ingen stor skada, men tillräckligt för att inte vara med här. Samma med Mikael Lustig som stukade foten i lördags, inte jätteallvarligt, men ändå. Martin Olsson har haft problem med baksida lår under en tid, han vilade hela förra veckan för att kunna spela på lördagen, men problemet kvartstod.

– Vi tyckte inte att det var någon idé att ta hit honom för att rehabträna, säger förbundskapten Janne Andersson på presskonferens på spelarhotellet.

Fyller 20 på fredag

Linus Wahlqvist spelade i IFK Norrköpings säsongsavslutning mot IFK Göteborg (3–1) i söndags. I stället för att träna i några veckor till med klubblaget anslöt han under måndagen till landslagets träningsläger.

Wahlqvist debuterade i landslaget på vinterturnén i Förenade Arabemiraten i januari och har varit given i U21-landslaget som kvalade in till EM i Polen i sommar.

Nu kommer han in till VM-kvalet mot Frankrike som täckning för Emil Krafth som lära fortsätta som högerback.

– Linus avslutade precis sin tredje hela säsong, och han är inte så gammal, han fyller 20 på fredag. Linus har mycket som en bra ytterback ska ha. Därför är han med och uttagen den här gången, säger Janne Andersson.

Att Martin Olsson sällar sig till Marcus Berg och Mikael Lustig som icke disponibla spelare, beklagar förbundskaptenen.

– Det är tråkigt att vi inte kan ha med de allra bästa, men vi kan inte göra så mycket åt det. Det är mitt och Peter Wettergrens (assisterande förbundskaptenen) jobb är att förbereda spelarna på allra bästa sätt.

Viktiga träningar

Andersson är i alla fall glad att slippa den tidiga vinter som i dagarna har dragit in över Sverige. Minusgrader hemmavid byts mot dryga 20 grader på den spanska solkusten.

– Det är så bra som det kan vara och det var därför vi åkte hit. Det känns bra att kunna träna i de här förhållandena, säger han.

Tisdagens och onsdagens träningar ska sätta spelet inför mötet med Didier Deschamps Frankrike på Stade de France på fredag kväll.

– Om vi hade mycket försvarsstänk i första matchen, och satsade mer på anfallstänk i den andra samlingen, så är vi nu tillbaka till försvarstänk. Men det är väldigt viktigt att vi kan vårda bollen och hur vi ska agera med bollen själva. Det kommer vi jobba med här nere, sade Andersson.

Med spelare som Berg, Lustig och Olsson borta tappar landslaget än mer erfarenhet.

– Vi vet vilka vi har tappat efter EM och så vidare. Alla är vi barn i början, jag själv gör bara min fjärde landskamp. Enda möjligheten att lära sig är att göra saker, säger Janne Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset