Torontos borgmästare Rob Ford är inte den enda högt uppsatta nordamerikanska politikern som testat förbjudna substanser.

TT Bild
George Bush Rykten och påståenden har länge cirkulerat kring den förre presidentens drogvanor. Han har flera gånger fått frågor av pressen om han tagit kokain och då svarat att han ”begått misstag” och att festerna var ganska ”vilda” förr i tiden och att han därför ”inte minns”.
TT Bild
David Paterson Den tidigare guvernören i New York har berättat i media att han rökte marijuana som ung och även använt kokain i 20-årsåldern.
TT Bild
Arnold Schwarzenegger Kaliforniens förre guvernör är den, så vitt vad är känt, enda amerikanska politiker som tagit droger framför en filmkamera, bortsett från Rob Ford. I dokumentären ”Pumping Iron” rökte Schwarzenegger marijuana öppet framför kameran.
TT Bild
Marion Barry Washington D.C:s förre borgmästare Marion Barry greps 1991 för kokaininnehav. Han har efter det figurerat i ett flertal drogskandaler. Han har bland annat testats positivt för kokain och marijuana.
TT Bild
Al Gore Den förre vice presidenten och klimatförespråkaren har erkänt att han rökt marijuana, men att det skett väldigt sällan och oregelbundet.
TT Bild
Sarah Palin Den tidigare vice-president kandidaten har berättat att hon rökt marijuana, men till skillnad från Bill Clinton inhalerade röken.
TT Bild
Michael Bloomberg New Yorks borgmästare Michael Bloomberg erkände 2002 att han hade ”rökt lite gräs” i sin ungdom och att då han var rätt vild. Till en reporter ska han även ha sagt att han tyckte om det.
TT Bild
Barack Obama Presidenten berättade tidigt i sin politiska karriär att han rökte marijuana som ung.
TT Bild
Bill Clinton Den förre presidenten erkände 1992 att han prövat marijuana när han studerade vid Oxford University. Han var dock tydlig med att han inte drog ned röken i lungorna.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset