Scanpix

Eva Rusz.

En andra smekmånad kan rädda förhållanden i kris. Myndigheter i Malaysia inför bidrag till romantiska resor för att minska skilsmässorna. Relationsexperten Eva Rusz: "Mer kvalitetstid kan rädda många äktenskap."

Resa bort från vardagsproblem och få tid till romantik kan lappa ihop ett slitet förhållande, tror Eva Rusz, psykolog och relationsexpert.
– När man är borta från all stress och lyfts ut från sin vanliga livssituation så kan man många gånger återuppleva och hitta tillbaka till de känslor man haft för varandra och hinna prata med varandra, säger Eva Rusz.

I Terengganu i östra Malaysia erbjuder myndigheterna motsvarande cirka 3 000 kronor i bidrag till en ”andra smekmånad”, en weekendresa eller liknande för gifta par som funderar på skilsmässa, enligt nyhetsbyrån Reuters.
– Jag är övertygad om att man skulle kunna rädda många äktenskap om man fick mer kvalitetstid för varandra, säger Eva Rusz

För att en resa ska fungera som romantikhöjare måste båda vilja försöka.
– Om båda är inställda på det kan det vara ett utmärkt sätt att koppla bort annat och flytta upp relationen till högsta prioritet, säger relationsexperten Ingemar Gens.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset