André Myhrer tog Sveriges femte OS-guld i Pyeongchang.
André Myhrer tog Sveriges femte OS-guld i Pyeongchang.

André Myhrer har tagit guld i herrarnas slalom i OS. Senaste svensk som lyckades med det var Ingemar Stenmark. Segern stod klar efter en dundermiss av norrmannen Henrik Kristoffersen.

Det mesta pekade på en silvermedalj för Myhrer. Han hade hade säkrat andraplatsen när Kristoffersen startade. Norrmannen ledde efter sitt första åk och – och han hade aldrig tidigare förlorat en tävling när han varit i ledning. Men bara efter några portar åkte Kristoffersen ut och det svenska guldet var ett faktum.

– Det är helt sjukt, det här har varit min dröm hela livet. Jag har inte landat ännu. Jag har varit fokuserad hela dagen och nu har jag guldet. Det känns fantastiskt bra, säger säger André Myhrer till Kanal 5 efteråt.

LÄS MER: Frida Hansdotter är inte längre den eviga tvåan – tog OS-guld i slalom

35-årige Myhrer har tidigare en bronsmedalj från 2010 och guldet blir en revansch för Sotji-OS 2014. Även då låg han tvåa efter första åket, men körde ur. Senast en svensk manlig slalomåkare vann ett OS-guld var Ingemar Stenmark i Lake Placid 1980.

Schweizaren Ramon Zenhäusern åkte sig till en silverplats och Michael Matt, Österrike tog brons.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset