Han har spelat över hela världen och nu har han flyttat tillbaka till Sverige. I kväll spelar Steve Angello på Summerburst i Stockholm.

– Att turnera världen över är som att åka på träningsläger, sen vill man komma hem och visa vad man gjort, säger han.

När Metro intervjuar världsstjärnan är han i studion eftersom: ”jag är alltid i studion”. Tiden han har lagt ner där har resulterat i nytt material som han ska spela för första gången för publiken på Summerburst på Gärdet nu i kväll.

– Det ska bli kul att få presentera nya grejer för publiken och inte bara köra hits, säger han. Tillsammans med sitt team har de jobbat dygnet runt för att kunna ge publiken en grym show. – Jag är extremt laddad, det ska bli sjukt kul att komma hem och spela. Det är alltid en speciell känsla att spela för Stockholmspubliken, det är ju min hemstad, det är mer emotionellt med all släkt och vänner på plats, hela bunten med barn och allt.

Efter i kväll drar han direkt vidare till Summerburst i Helsingfors och sedan är han inbokad på flera spelningar världen över resten av sommaren.

Blir det inget ledigt?

– Nej, men mitt liv är som en semester. Jag älskar det jag gör. När jag åker till studion får jag vara kreativ, tänka fritt och uttrycka mig. Jag har ett lyxigt jobb på så sätt, säger Steve Angello.

Men sen säger han att han faktiskt har funderat på att ta ledigt under sommarmånaderna.

– Jag gillar Håkan Hellströms sätt att turnera, att softa ett halvår, fylla Ullevi ett par spelningar och sen åka hem igen. Det vore ett drömscenario.

Vid sidan av turnerandet jobbar han med sina företag och ett projekt just nu är att hitta lovande artister till sitt skivbolag.

– Vi har massor med folk som letar efter talanger, det är bara att hitta dem, lansera det de har och så kan jag vara ett stöd och hjälpa dem att förverkliga sina drömmar, säger han.

I mångas ögon lever Steve Angello själv ett drömliv, som tv-tittare har kunnat följa i TV3-programmet ”Hollywoodfruar”. Men saknaden efter Sverige blev stor, i våras slog paret till och köpte en fastighet i Stockholm. De har kvar huset i USA, men efter åtta år där kommer Sverige vara familjens bas framöver.

– Jag är ganska melankolisk av mig som människa och det är som att jag varit på solsemester i åtta år. Jag behöver mörkret, otrevliga människor, det ledsamma och tragiska. Jag behöver det för att överleva.

Han berättar att han under våren varit mycket på sin gård i Skåne, där han köpt mat direkt av bonden och bara varit. Han är harmonisk och han säger att han ”aldrig mått så här bra”.

– Jag har ”peakat” rent känslomässigt. Jag har varit mycket med familjen, spenderat mycket tid med barnen, vi har det skitmysigt och skitkul. Det är det som är viktigast och det är det som egentligen spelar någon roll.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset