Två belgiska poliser skadades allvarligt i macheteattacken i belgiska Charleroi.
Två belgiska poliser skadades allvarligt i macheteattacken i belgiska Charleroi.

Två kvinnliga poliser attackerades av en man beväpnad med en machete i den belgiska staden Charleroi på lördagseftermiddagen. Gärningsmannen sköts och avled senare av sina skador.Belgiens premiärminister säger att händelsen verkar ha varit en terroristattack.

Gärningsmannen ropade "Allahu akbar" ("Gud är större" på arabiska) vid attacken, som skedde utanför en polisstation i centrala Charleroi, skriver den lokala polisen på Twitter.

Mannen sköts av en tredje polis och fördes även han till sjukhus med allvarliga skador. Han avled senare, uppger public service-bolaget VTM.

"Pekar mot terrorism"

En av poliserna ska enligt nyhetsbyrån Belga ha skadats svårt i ansiktet och förts till sjukhus. Den andra polisen fick lättare skador. De båda ska vara "utom fara", enligt polisens twitterkonto.

– De första indikationerna pekar tydligt mot terrorism, säger premiärminister Charles Michel till tv-kanalen RTL.

Inrikesministern Jan Jambon fördömer attacken, som han kallar "föraktlig" i ett inlägg på Twitter. Han skriver vidare: "Allt mitt stöd till de två skadade poliserna, deras kollegor och familjemedlemmar".

Jambon tillägger att landets organ för terrorhotbedömning utvärderar händelsen.

Bas för terrorister

Även Belgiens premiärminister Charles Michel fördömer attacken i ett twitterinlägg. Enligt RTBF avbryter Michel sin semester för att träffa polisen i Charleroi under söndagen.

Charleroi, som ligger i den belgiska provinsen Vallonien, användes som bas för flera av de terrorister som var inblandade i attackerna i Paris i november förra året och i Bryssel i mars i år, skriver BBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset