Organisationen March For Our Lives har anordnat flera protester efter skolskjutningarna som ägt rum under 2018. Bilden är en arkivbild.
Organisationen March For Our Lives har anordnat flera protester efter skolskjutningarna som ägt rum under 2018. Bilden är en arkivbild.

Föräldrarna till en av de mördade barnen stämmer skolskyttens föräldrar. Anser att skyttens pappa inte förvarat sina vapen korrekt.

Den 18 maj öppnade Dimitrios Pagourtzis, 17, eld på skolområdet i Santa Fe i den amerikanska delstaten Texas. Tio personer miste livet. En som dödades var 17-åriga Chris.

Hans föräldrar väljer nu att stämma den misstänkte gärningsmannens föräldrar, enligt nyhetsbyrån AP. Anledningen är att de menar att den misstänkte skyttens pappa inte förvarat sina vapen korrekt. Föräldrarna ska heller inte att ha sett till att sonen fick hjälp med sin mentala ohälsa eller varnat allmänheten för sin sons beteende, enligt stämningsansökan. 

LÄS MER: Kritiken: Nej, det har inte varit 18 skolskjutningar i USA i år

Guvenören Greg Abbott, som själv är en stark förespråkare för vapenrättigheter, har efter incidenten öppnat upp för striktare lagar kring hur vapen ska förvaras. Uttalandet har mött motstånd från många håll. Inte minst från den republikanska representanten Jonathan Stickland.

”Tanken på att införa hårdare regler kring hur vapen ska förvaras är en mardröm. Jag kommer kämpa emot det för alltid”, skrev Stickland på Twitter.

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset