Flickan sa i förhöret att hon arg på sin far för att han var strikt och "förstörde hennes liv".
Flickan sa i förhöret att hon arg på sin far för att han var strikt och "förstörde hennes liv".

Under förra veckan kom en man i England att frias från anklagelser att han våldtagit sin dotter under en sexårsperiod. Det visade sig nämligen att dottern hittat på anklagelserna, någonting pappans advokat förstod när hon insåg hur lik dotterns berättelse var boken "Fifty shades of Grey".

Det var under början av augusti en pappa i England kom att frias efter att ha anklagats för 8 våldtäkter mot sin dotter. Våldtäkterna skulle ha skett under en sexårsperiod, och dottern hade en tydlig och sammanhängande berättelse kring hur våldtäkterna skulle ha ägt rum. Dottern kunde till och med beskriva hur hennes kropp känts, medan hennes far inte hade någon annat försvar än att han "inte gjort det".

► LÄS MER: 16-åring anmälde påhittad våldtäkt
 

I ett blogginlägg beskriver mannens försvarsadvokat Cathy McCulloch att hon reagerade på dotterns ordval, som i vissa fall verkade något ålderdomligt. McCulloch reagerade också på att pappan berättade att hans dotters favoritbok var "Fifty shades of Grey", en bok han inte hade läst som han beskrev som att den handlade om en miljonär "som tar en ung kvinna under sin vinge och lär henne om konst".

Efter att McCulloch djupläst "Fifty shades of Grey" kom hon att inse att det fanns för många likheter mellan boken och dotterns berättelse för att det skulle kunna vara en slump, och i förhör kom flickan att erkänna att hennes historia var påhittad.

Enligt Independent sa flickan i förhöret att hon arg på sin far för att han var strikt och "förstörde hennes liv" och att hon med våldtäktsanklagelserna ville lära honom en läxa.  

"Det är sällan en försvarsadvokat skriver om ett fall på det här sättet, men det här fallet är exceptionellt", skriver McCulloch.

► LÄS MER: Här är sanningen bakom statistiken för "våldtäktslandet" Sverige

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott